Tahinli profiterolü hiç denediniz mi? Çikolata sosuyla yemek alışkın olduğumuz ve lezzetine bayıldığımız profiterolü şimdi de tahinli tadın. İşte harika lezzetiyle tahinli profiterol tarifi.
TAHİNLİ PROFİTEROL TARİFİ
Hamuru için;
-1 su bardağı su
-125 gram tereyağı
-1 su bardağı un
-3 adet yumurta
İç kreması için;
-2, 5 su bardağı süt
-1, 5 çay bardağı şeker
-1 adet yumurta
-3 yemek kaşığı un
-1 paket vanilya
Tahinli sos için;
-1 kutu sıvı krema
-1 çay bardağı tahin
-1 çay bardağı pudra şekeri (Pudra şekerini kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
HAZIRLANIŞI:
-İlk önce 1 su bardağı su ve tereyağını kaynayana kadar pişirin.
-Ardından unu ekleyip 5 dakika kadar güzelce karıştırın.
-Sonra soğuması için 10 dakika kenarda bekleyin.
-Hamur biraz soğuduktan sonra 3 yumurtayı teker teker hamurunuza kırıp güzel bir şekilde karıştırın.
-Ardından hamurunuzu 10 dakika kadar dinlendirin ve yağlı kağıt serili tepsiye aralarında boşluk koyarak 1 dolu tatlı kaşığı hamurlarınızdan koyun.
-Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
-Kreması için yumurta, şeker, un ve yumurtayı iyice çırpıp sürekli karıştırarak kaynayana dek pişirin.
-Piştikten sonra vanilyasini koyup karıştırın ve bir kenarda bekletin.
-Tahin sosu için; kremayı ısıtın ve ocaktan indirin.
-Tahini kremaya ilave edip homejen hale gelene dek karıştırın.
-Ardından pudra şekerini katıp tekrar karıştırın ve sosunuz hazırdır.
-Son olarak pişen hamurlarınızın arasına krema dolgusunu koyup biraz buzdolabında bekletin ve servis aşamasında tahin sosunu döküp afiyetle yiyebilirsinz.
-Arzuya göre çekilmiş ceviz ile de servis edebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.