Susamın birtakım işlemlerden geçmesiyle elde edilen tahin, pekmez ile birleştiğinde şahane bir lezzet ortaya çıkıyor. Tahin, tatlıların da vazgeçilmez hammaddesi olarak kullanılıyor. Tahin, bu kadar lezzetli olmasının yanı sıra çok sağlıklı bir besin. İşte tahinin faydaları...
Mide rahatsızlıklarına faydalı
Soğuk havada vücut direncini artırmak için protein, vitamin, mineral ve antioksidanlar açısından zengin tahini bol tüketmekte fayda var. Tahini sade olarak tüketirseniz mide rahatsızlıklarına son derece faydalıdır.
Bağışıklığı güçlendirir
Tek başına tadı hoş gelmese de pekmezle karıştırmak suretiyle hem daha faydalı olur hem de lezzetli. Pekmezle karıştırılarak tüketildiğinde sadece enerji vermekle kalmaz, hem kan yapar hem de kış aylarında üşümeyi engeller.
Tahinin diğer faydaları;
- Acıkmayı geciktirir
- Anne sütünü artırır
- Beyin ve zeka gelişimini destekler
- Kemik gelişimini sağlar
- Safra taşlarının düşürülmesinde etkilidir
- Enerji verir
- Alzheimer'ı önler
- Cildi güzelleştirir
- Bağışıklığı güçlendirir
- Göz sağlığı için önemlidir
- Kansere karşı koruyucudur
- Yaraların iyileşmesini hızlandırır
Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.