İçi yumuşacık ve tazeliğini 4-5 gün koruyan bereketli gübek tatlısı yiyenlerin beğenisi toplarken adını duyanlar ise yapmak için tarif arayışına başladı. İnternet üzerinden sıkça araştırılan gübek tatlı tarifi siz değerli okurlarımız için haberimizde. Tam ölçekli gübek tatlı tarifi ve malzemeleri haberimizde
Bereketli gübek tatlı malzemeleri
Şerbet İçin;
3 buçuk su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Tatlı İçin;
140 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 su bardağı kırılmış fındık
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri
3 yemek kaşığı nişasta (Şart değil)
Alabildiğince un (hamurunuz yumuşak olacak)
Bulamak İçin;
1 kase irmik
Bereketli gübek tatlı tarifi nasıl yapılır?
Şerbetli tatlılarda öncelik şerbet olurken tencereye şeker ve suyu alarak kaynamaya bırakalım. Altını kapatmaya yakın bir iki limon damlasını ekliyoruz. Devamında ise altını kapatarak ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Hamur için öncelikle tereyağı eritiyoruz üzerine sıvı yağ, şeker ekleyerek karıştırıyoruz, sonra ise yoğurt ve yumurtayı da ekleyerek 1 dakika boyunca çırpıyoruz. Kalan kuru malzemeler ise elenerek karışıma ilave edilir. Unu yavaş yavaş eklemekte yarar var kıvamın sert olmaması lazım. Kulak memesi kıvamına gelen hamurdan parçalar alarak istediğiniz şekli verip irmiğe bulayın. Üzerine bıçak yardımıyla ya da çatal ile şekil veriniz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü şekilde 40 dakika pişirin. Pişen tatlıların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbeti dökün ve 20 dakika çekmesini bekleyin. Şerbeti çeken tatlılar servise hazır afiyet olsun.