Suudi arabistan'da, ta'zir olarak adlandırılan kırbaçlama cezasının kaldırıldığı duyuruldu.
Suudi arabistan'da, ta'zir olarak adlandırılan kırbaçlama cezasının kaldırıldığı duyuruldu.
Alternatif cezalara dönüştürüldü
Suudi arabistan adalet bakanı velid es-samani, ta'zir amacıyla kırbaç cezası uygulanmasına yönelik kararın kaldırıldığını duyurdu. samani, tüm mahkemelere beyan edilen genelgede, ta'zir olarak uygulanan kırbaçlama cezası yerine hapis, para cezası ya da yetkili makamların belirleyeceği alternatif cezalar sunulması çağrısı yapıldığını bildirdi. kırbaçlama cezasının kaldırılmadığını işaret eden samani, tedip ya da disiplin için uygulanan ta'zir cezasının, alternatif cezalara dönüştürüldüğünü dile getirdi.
Kırbaçlama cezası ikiye ayrılır
Samani, iki tür kırbaçlama cezası olduğunu bunlardan birinin şeri hükümlerde açıkça geçen diğerinin ise tedip, disiplin ya da suçun işlenmesinin önüne geçmek için verilen ta'zir olarak adlandırılan ve şeri hükümlerde kesin geçmeyen cezalandırma biçimi olduğuna vurgu yaptı.
Kırbaçlamanın ölçüsü yok
Kırbaçlamanın bir boyutunun sınırlandırılmasının söz konusu olmadığının altını çizen samani, bazı örgütlerin ve insan hakları kuruluşlarının görüşlerinde, kırbaçlama cezasının insan hakları ve onuruna aykırı olduğunun belirtildiğini anımsattı.
samani, suudi krallığı'nın bu türden örgütlerin ortaya koyduğu her şeyi ne kabul ettiklerini ne de kabul etmediklerini, bu konudaki duruşlarının şeri ve yasallıkla belirlendiğini kaydetti.
Ta'zir cezası hakkında
Ta'zir, islam hukuku'na göre, devlet yönetiminin kabul görmesi sonucu suçların cezalandırılması olarak