Kış aylarında sofralarınızın vazgeçilmez çorbası olan ovmaç çorbası tarifini sizin için bir araya getirdik...
MALZEMELER
- 1 su bardağı un
- Yeteri kadar su
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1'er çay kaşığı karabiber, tuz
NASIL YAPILIR?
Unu bir kaba alıp, üzerine azar azar su ekleyin ve parmak uçlarınızla ovalayıp, mercimek büyüklüğünde taneli hamurlar elde edin. Süt ve suyu tencereye alıp, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca hamurları ilave edip, 5 dakika karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp, tuz ve karabiberini ayarlayın. Üzeri için tereyağını tavaya alıp eritin. Nane ilave edip, birkaç kez karıştırın ve ocaktan alın. Çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun…
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.