Sütün çorbaya girdiği en güzel tariflerden olan sütlü mantar çorbası, çorba sevenler için harika bir lezzet...
SÜTLÜ MANTAR ÇORBASI
Malzemeler; 350 gram mantar, 1 adet limon suyu, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 3 yemek kaşığı un, 1 su bardağı süt, 4 su bardağı su, 1/2 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı iri çekilmiş karabiber.
Yapılış aşaması; 250 gram küp doğranmış mantarları, 1 adet limonun suyu ve üzerini geçecek kadar su ile beraber haşlayın. Ayrı bir tencerede 1'er yemek kaşığı tereyağ ve zeytinyağını eritin. 3 yemek kaşığı unu ekleyip kavurun. Hafif renk alan unun üstüne 1 su bardağı sütü yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ekleyin.
4 su bardağı su, yarım tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve haşlayıp suyunu süzdüğünüz mantarları koyup, karıştırarak, kaynayana dek pişirin. Çorba kaynamaya başlayınca da ocağın altını kısın, 5 dakika daha pişirdikten sonra sütlü mantar çorbasını ikrama hazır hale getirebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.