SÜTLÜ DOMATES ÇORBASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 4 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber
- 5 su bardağı su
- SÜTLÜ DOMATES ÇORBASI TARİFİNİN PÜF NOKTASI
Unu kavururken, çırpma teli kullanmak pürüzsüz bir doku elde etmenize yardımcı olacaktır.
SÜTLÜ DOMATES ÇORBASI TARİFİ NASIL YAPILIR?
Domatesleri ortadan ikiye kesin ve kabuklarına dikkat ederek rendeleyin. Çorbayı pişireceğiniz tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtın. Unu, tereyağı ve zeytinyağıyla 2-3 dakika kavurun. Domates rendesini ve salçasını, çırpma teliyle kavrulan unu karıştırırken ilave edin. Topaklanma olmamasına dikkat ederek karıştırın ve suyu yavaş yavaş ilave edin. Baharatları da ilave edin ve 10-15 dakika kaynamaya bırakın. Servis etmeden önce sütü ilave edin ve karıştırın.
SÜTLÜ DOMATES ÇORBASI TARİFİNİN SERVİS ÖNERİSİ
Taze kekik dallarıyla sunumunuzu renklendirebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.