Sütlü tatlıların en besleyicisi, pirincin en güzel halidir sütlaç tarifi.Tarçın ilavesi ile soğuk soğuk yendiğinde tadına doyum olmaz. İşte sütlaç nasıl yapılır? tüm detaylarıyla tarif haberimizde...
MALZEMELER
1,5 çay bardağı
pirinç
3 su bardağı
sıcak su
4 su bardağı
süt
2 su bardağı
toz şeker
4,5 yemek kaşığı
pirinç unu
PÜF NOKTASI
Pirinç ununu, topaklanmaması için süt ile iyice karıştırdıktan sonra kaynamakta olan pirinçlere azar azar ve ılıştırarak eklemeye dikkat edin.
PİŞİRME ÖNERİSİ
Arzuya göre; sütlaç karışımına vanilya ekleyebilir, toz şeker miktarını azaltıp arttırabilirsiniz.
NASIL YAPILIR?
Bol suda yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri, sıcak su ilavesi ile yumuşayana kadar kaynatın.
Süt, toz şeker ve pirinç ununu ayrı bir kapta bir çırpıcı yardımıyla toz şeker ve pirinç unu eriyene kadar karıştırın.
Haşlanan pirinçlere süt karışımını azar azar ekleyerek sütlacı hızlıca karıştırın.
Kıvam alan sütlacı, servis kaselerine paylaştırın. Ilındıktan sonra buzdolabına kaldırın ve soğutun.
Soğuk olarak servis edin, sevdiklerinizle paylaşın.
Servis Önerisi
Tarçın ya da file fındık ilavesi ile servis edebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın