Sütlü tatlılar arasında çok sık tercih edilen lezzetlerden olan sütlaç, düşük kalorisi ile de sofralardaki yerini korumaktadır. Pratik bir tatlı olan sütlacı püf noktalarıyla derledik. Şimdiden afiyet olsun!
Kolay sütlaç tarifi
Sütlaç için gerekli olan malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı soğuk su
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1 çay bardağı pirinç
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı toz tarçın
Pirinçleri yıkayıp derin bir tencereye alın ve üzerine 1 su bardağı soğuk su ekleyerek kaynamaya bırakın. Pirinç ve su kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve pirinçler yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırın. Pirinçler suyunu çekip yumuşayınca üzerine sütü ekleyin ve harlı ateşte kaynamaya bırakın. Dibinin tutmaması için ara sıra karıştırın. Süt kaynamaya başladığında ocağın altını kısın ve 20 dakika kısık ateşte pişirin. 20 dakikanın sonunda tencereye şekeri ve vanilini ilave edin. 5 dakika kadar karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. Sütlacı kaplara paylaştırın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelen sütlaçları soğutmak için buzdolabına koyun. Soğuduktan sonra üzerine toz tarçın ile servis edin. Afiyet olsun.