Süt reçeli ile ister kahvaltı sofralarınızı renklendirebilirsiniz, isterseniz tatlılarınızın yanına servis edebilirsiniz. İşte sizler için araştırıp bir araya getirmiş olduğumuz süt reçeli tarifimiz.Peki, süt reçeli nerelerde kullanılır? nasıl yapılır? İşte merak edilenler...
Malzemeler
- 1litre tam yağlı inek sütü
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı karbonat ya da kabartma tozu
- 1 paket krema
Süt reçeli nasıl yapılır?
Süt, vanilya ve şekeri derin bir tencereye koyup kaynatın. Kaynayan sütün içine karbonatı ekleyin ve kremyaı ekleyip çırpın. Bu aşamada dikkatli olun çünkü karbonat veya kabartma tozu eklediğinizde sütünüz kabaracak. Orta ateşte ara sıra karıştırarak 2 saat kadar pişirin. Reçel kıvamına gelince ocaktan alın ve kuru kavanozlara boşaltın soğumaya bırakın. Soğuyan reçellerinizi buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
SÜT REÇELİ NERELERDE KULLANILIR?
Süt reçelini sadece kahvaltılarda değil çeşitli tatlı tariflerinde de kullanabilirsiniz. Misafirleriniz için hazırladığınız ikramlıklarda, pastalarda ve keklerin üzerinde sos olarak, dondurma yapımında ve dondurma sosu olarak süt reçeli kullanımı önerilebilir.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın