İnternette en çok aratılan tatlıların başında supangle geliyor. Tarifinin yanı sıra malzemeleri de merak edilen tatlı aslen Fransız mutfağından gelmiş olarak bilinse de tatlının ismi İtalyanca kökenlidir. Avrupa mutfağının bu eşsiz lezzeti supangle nasıl yapılır? Supangle malzemeleri neler?
Supangle Tarifi İçin Malzemeler
1 litre süt
3 yemek kaşığı Nutella
1/2 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı kakao
70 gram bitter çikolata
3 tatlı kaşığı tereyağı
2 dilim kakaolu kek
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi tozu (üzeri için)
1 tatlı kaşığı file Antep fıstığı (üzeri için)
SUPANGLE NASIL YAPILIR?
Derin bir tencereye süt, şeker, yumurta sarısıyla birlikte elenmiş un, nişasta, kakao eklenir. Pürüzsüz olana kadar karıştırılır. İyice karıştırıldıktan sonra tencere ocağa alınıp kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirilir.
Pişen karışım ocaktan alınır ve içerisine Nutella ile bitter çikolata eklenir. Çırpılarak karıştırılan kremaya azar azar soğuk tereyağı eklenir. Yaklaşık 10 dakika boyunca karıştırma işlemine devam edilir. Tatlının sunulacağı kaplara kek konulur.
Daha sonra hazırlanan karışım eklenir. İsteğe göre süslendikten sonra dolaba alınan tatlı en az bir saat dinlendirilir. Daha sonra servis edilir.