İyi sucuk nasıl yapılır, evde sucuk nasıl yapılır, sucuk nasıl yapılır, kasap sucuk nasıl yapılır, kangal sucuk nasıl yapılır detaylar haberimizde...
Sucuk et seven herkesin bayıldığı bir baharatlı karışımdır. Sucuk hangi yemeğin içerisine girerse girsin tadınız zirveye çıkarıyor. Dışarıdan alacağınız ve etinin ne olduğunu bilmediğiniz sucukşar yerine evde nasıl sucuk yapılır sorusuna yanıt verdik. İşte, sucuk nasıl yapılır ve evde sucuk yapımı...
EVDE SUCUK NASIL YAPILIR? KANGAL SUCUK NASIL YAPILIR?
MALZEMELER
- 500 gram dana kıyma
- 500 gram kuzu kıyma
- 10 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı acı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 4 adet kurutulmuş dana bağırsağı
HAZIRLANIŞI
- Sarımsaklarının kabuklarını soyduktan sonra tuz ekleyin ve iyice ezin.
- Tüm baharatları ve tuzu bir arada karıştırın.
- Etleri sarımsakları ve baharat karışımını ilave edin. Karışımı 20-25 dakika yoğurun.
- Yoğurma işlemi bittikten sonra karışımı iyice sarın ve buzdolabında 1 gün bekletin.
- Etleri et kıyma makinesinden geçirin makine yoksa et dövme aletiyle dövün ve 20 dakika yoğurun.
- Bir huni yardımıyla hazırlamış olduğunuz karışımı kurutulmuş dana bağırsaklarına doldurun ve içerisinde hava kalmamasına dikkat edin. Doldurduktan sonra uçları birbirine bağlayın.
- Sucukları kalın bir ipe dizin ve güneş alan bir oda da 3 - 7 gün arası bekletin.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.