Su Ürünleri Üretimi Arttı

Türkiye'nin su ürünleri üretimi, geçen sene bir önceki seneye göre % 33,1 artışla 836 bin 524 tona yükseldi.

05.06.2020-10:49 - (Son Güncelleme: 05.06.2020-10:47) Su Ürünleri Üretimi Arttı
Türkiye'nin su ürünleri üretimi, geçen sene bir önceki seneye göre % 33,1 artışla 836 bin 524 tona yükseldi.

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), geçen seneyle ilgili su ürünleri istatistiklerini paylaştı.

Bu verilere göre, su ürünleri üretimi 2019'da bir önceki seneye kıyasla % 33,1 artarak 836 bin 524 ton oldu. Üretimin % 44,8'ini avcılıkla sağlanan deniz balıkları, % 6,8'ini avcılıkla sağlanan başka deniz ürünleri, % 3,8'ini avcılıkla sağlanan iç su ürünleri ile % 44,6'sını yetiştiricilik ürünlerinden oluştu.

Su ürünleri avcılığı konu olan dönemde % 47,5, yetiştiricilik üretimi % 18,7 arttı. Avcılıkla yapılan toplam üretim 463 bin 168 ton olurken, yetiştiricilik üretimi de 373 bin 356 ton olarak belirlendi. Deniz mahsulleri avcılığı senelik temelde % 52, iç su ürünleri avcılığı % 4,8 arttı.

Deniz balıklarının çeşitlerine göre dağılımına bakıldığında, hamsi 262 bin 544 ton ile en fazla miktarda avlanan balık türü oldu. Hamsiyi 38 bin 78 tonla çaça ve 19 bin 119 tonla sardalya izledi.

Kişi başına ortalama su mahsulleri tüketimi 2018 senesinde 6,14 kg olurken, geçen sene % 2 artışla 6,26 kilograma çıktı.
DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal