Sote, tavada kızartma işleminden farklıdır. Ancak tavada kızartma yaparken büyük parçalar (örneğin, pirzola veya biftek) sıvı veya katı yağda iki tarafı da çevirilerek hızlıca pişirilir. Peki sote nasıl yapılır? Gelin birlikte bakalım.
TAVADA SOTE TARİFİ
MALZEMELER
1 adet küçük paket tavuk göğsü
2 yemek karışını sıvı yağ
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı köri
Tuz
Kekik
Kırmızı biber
Karabiber
1 orta boy domates
1 tane yeşil biber
YAPILIŞI
Hem geniş hem de derince bir tavaya yağı ekleyin. Ardından bütün malzemeleri küp şeklinde doğrayın. İlk olarak tavukları koyun. Suyunu bırakıp çekene dek iyice kavurun.
Suyunu bıraktıktan sonra 4 diş sarımsağı küçük küçük doğrayıp içine atın.
Sonrasında baharatları da ilave ederek harmanlayın.
Pişmeye yakın biber ve domatesleri katıp yumuşayana dek bekleyin. Domatesler yumuşayınca servis edebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.