Sağlıklı bir bedene sahip olmak için mutlaka sebze tüketmek gerekir. Sebzeler vitamin ve mineral bakımından oldukça zengindir ve sebzeler hastalıklara karşı koruyucudur. Kış aylarının vazgeçilmezi olan brokoliyi tüketmeniz için tarif önerimiz var. İşte detaylar...
Soslu Brokoli Tarifi
Malzemeler:
- 600 gram brokoli
- 5 su bardağı sıcak su
Sos için:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tam buğday unu
- 2 su bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Yapılışı:
Brokoliyi saplarından ayırın. Çok sert olan kök kısımlarının fazlasını temizleyin. Sıcak suyu derin bir tencerede kaynatın ve iyice yıkayıp temizlemiş olduğunuz brokolileri 5-6 dakika kadar mis gibi haşlayın. Hafif bir yumuşaklık kazanana kadar haşladığınız brokolileri, bir süzgeç yardımıyla çıkartarak ısıya dayanıklı fırın kabına alın. Sosu için; zeytinyağı ve tam buğday ununu hafif bir renk alana kadar kısık ateşte kavurun. Sütü azar azar ekleyip, sosu topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırın. Tuz ve karabiberi sosa ekleyin. Ocaktan aldığınız sosa ilk sıcaklığı geçtiğinde yumurta sarısını katın ve hızlıca karıştırmaya devam edin. Fırın tepsisine aldığınız haşlanmış brokolilerin üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. İsteğe göre üzerine beyaz/kaşar peynirini serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.