Ejder meyvesi hakkında bilmeniz gerekenler, ejder meyvesinin faydaları, ejder meyvesi hakkında bilmedikleriniz galerimizde.
Son zamanlarda çok konuşulan ejder meyvesi hakkında bilmedikleriniz
Ejder meyvesi, 30 ağustos'tan beri ismini daha çok duymaya başladığımız bir meyve. türkiye'de de üretilen bu meyvenin düzenli tüketildiğinde vücudumuza sağlayabileceği birçok fayda bulunuyor. ufak bir hatırlatma: kronik rahatsızlığı olanların ve hamile olanların mutlaka doktor kontrolünde tüketmeleri öneriliyor.
Ejder meyvesinin 30 ağustos resepsiyonunda ikram edildikten sonra üreticiler taleplere yetişemediklerini belirtmişlerdi.
Ejder meyvesi egzotik ve lezzetli bir meyvedir. bu zenginliği nedeniyle bir tropikal superfood olarak kabul edilir. ayrıca pitaya ya da pitahaya olarak da bilinir ve bazı ülkelerde buna çilekli armut adı da verilmiştir.
Üç tür ejder meyvesi vardır: kırmızı eti ile kırmızı deri, beyaz eti ile kırmızı deri, beyaz eti ile sarı deri.
Kestiğiniz meyvede gördüğünüz etin dokusu bir kivi gibidir ve sindirimi iyileştirmeye yardımcı olan küçük siyah tohumlarla doldurulur.
Ejderha meyvesinin yaprakları çok sağlıklı bir çay için süzülür. meyvenin kabuğunun ise besin değeri azdır ve nadiren yenir.
Niasin ve riboflavin gibi karoten, c vitamini ve vitamin b vitaminleri içerir. ejderha meyvesinin çeşitli hastalıkları önleyen bitkisel gıda maddeleri içerdiğine inanılmaktadır. ayrıca, bu meyvelerin tohumlarında omega 3 ve omega 6 yağ asitleri gibi çoklu doymamış yağ asitleri vardır.
Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz ejder meyvesinin faydalarını sizler için derledik...
Cilt sağlığında etkili
Ejder meyvesindeki antioksidanlar, vücuttaki serbest radikallerin zararlı etkilerini azaltarak yaşlanma belirtileriyle savaşır. ayrıca güneş yanığı, sivilce ve kuru cilt tedavisinde de yardımcı olabilir. bu meyvelerdeki c vitamini, özellikle cildi canlandırır.
Metabolizmayı güçlendirir
Vücudumuzun sağlıklı işleyişi için proteinin besin alımı çok önemlidir ve ejder meyvesi iyi bir protein kaynağıdır. proteinler vücudumuzdaki enzimler tarafından metabolize edilir ve hücre onarımını hızlandıran, güç ve metabolizmayı artıran, kilo kaybına yardımcı olan ve kas kütlesini artıran kullanılabilir proteinlere dönüşür.
Sindirime yardımcı olur
Gıda kimyası dergisi'nde yayınlanan araştırmalar, ejder meyvelerinin, laktobasil ve bifidobakteriler gibi bağırsak bakterilerinin büyümesini desteklemeye yardımcı olan oligosakkaritler açısından zengin olduğunu öne sürmektedir. tayland'daki doğal prebiyotikler üzerine yapılan bu çalışma, meyvenin pürüzsüz sindirim için önemli olan sağlıklı bağırsak florasının artmasına yardımcı olduğunu göstermiştir.
bağışıklık sistemini güçlendirir
Ejder meyvesinde bulunan yüksek c vitamini düzeyi, bağışıklığı artırmaya yardımcı olur ve vücuttaki diğer antioksidanların aktivitesini de uyarır.
Diyabeti kontrol altına alır
Ejder meyvesinin düzenli tüketimi, tip 2 diyabetikler ve prediyabet hastaları için faydalı olan kan şekeri düzeylerinde bir azalma sağlayabilir.
Saç sağlığında etkili
Ejder meyvesi, kimyasallarla saça verilmiş olan zararı tedavi eder. ayrıca, dokuyu iyileştirmeye ve ışıltıyı saçınıza geri döndürmeye yardımcı olur.
Kanzsızlık tedavisine yardımcı
Ejder meyvesinde bulunan demir, anemik bireylerde hemoglobin seviyelerini arttırmada etkili olabilir. ayrıca kırmızı kan hücrelerinin üretimine de yardımcı olur, bu da hayati organın uygun oranda oksijen almasına yardımcı olur.
Antibakteriyel özellikler
Vücuttaki beyaz kan hücresi sayısının artmasına yardımcı olabilir ki bu da toksinlere karşı vücudu savunur ve organlardaki mantar veya bakteriyel enfeksiyonların oluşumunu veya büyümesini engeller.