Dünya Sağlık Örgütü (WHO), yiyeceklerin hazırlanması sırasında dikkat edilmesi gereken hijyen uygulamalarını paylaşarak konunun önemine dikkat çekerken uzmanlar, virüsün yayılımından korunmak için gıda güvenliği ile ilgili uyarılarda bulunuyor. Prof.Dr. U. Tansel Şireli, hasta bireylerin temasıyla gelen güvenilir olmayan gıdaların taşıyıcı olabileceği konusunda uyardı.
'BULAŞMAYI ÖNLEYEN TEMEL HİJYEN TEDBİRLERİ ALIN'
Dünya Sağlık Örgütü’nün gıdalar için sunduğu önerilere mutlaka uyulması gerektiğini söyeleyen Prof.Dr. U. Tansel Şireli "Açıkta satılan peynir, süt, yoğurt, çiğ et, sebze ve meyveler ile diğer gıdalar için bulaşmayı önleyici temel hijyen tedbirleri uygulanmalı.” dedi.
SOKAK SÜTLERİNDEN UZAK DURUN
Prof. Dr. U. Tansel Şireli, “Açıkta satılan ve saklama koşulları belli olmayan sokak sütlerinden muhakkak uzak durulmalı, pastörize veya UHT sütler tercih edilmesi gerekiyor." uyarısında bulundu.