Pastanelerde bulunan kurabiyeler, her insanın evinde hazırlamayı hayal ettiği yiyeceklerden birisidir. Keyifli ve koyu geçen sohbetleri daha da güzel hale getiren lezzetlerden birisi olan tuzlu kurabiyenin pratik ve lezzetli tarifi, bir çok kişinin en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. Tuzlu kurabiye malzemelerini ve tarifini bulmak isteyenler araştırmalarını arama motorları üzerinden devam ettiriyor. Peki En lezzetli ve pratik tuzlu kurabiye nasıl yapılır?,
En lezzetli ve pratik tuzlu kurabiye nasıl yapılır?
Lezzetli ve ağızda dağılan bir tuzlu kurabiye için gereken tarif ve malzemeler şu şekilde:
Tuzlu kurabiye malzemeleri
125 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam
Tuzlu kurabiye tarifi
Tereyağını yoğurma kabına aldıktan sonra unun dışında tüm malzemeleri bu kaba dökün ve harmanlayın. Unu azar azar eleyerek karışıma ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar bu işleme devam edin.
Hazırladığınız hamuru iki yağlı kağıt arasına alarak merdane ile yarım santim kalınlığına gelene kadar açın. Hamuru daha kolay açmak için yarıya bölerek açabilirsiniz. Hamuru doğru şekilde açtıktan sonra kurabiye şeklini verin ve yağlı kağıt serili olan tepsiye dizin.
Tepsiye dizdiğiniz kurabiye hamurlarının üzerine yumurta sarısı sürüp, sonrasında da çörek otu ile susam serpin. 170 derece fırında 20-25 dakika kızarana kadar kontrollü olarak pişirin. Afiyet olsun.