Daha çok geleneksel bir yemeğimiz olan ve Azerbaycan'da da yaygın olarak içilen soğuk ayran aşı çorbası tarifi sizi çorbayla tekrardan barıştıracak.
MALZEMELER
1 lt ayran
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 çay kaşığı tuz
Yarım demet kıyılmış nane
4-5 dal kıyılmış taze kişniş
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı buğday
Buz parçaları
HAZIRLANIŞI
Buğdayları birkaç defa akan suyun altında temizledikten sonra süzün. Geniş bir tencereye alıp, üstünü 3-4 parmak geçecek kadar su ekleyip yumuşayıncaya dek haşlayın.
Yoğurdu epeyce çırpın ve ayranı ilave edin. Haşlanmış buğday haricinde bütün malzemeyi ekleyip tekrar çırpın. Karışım yoğun bir kıvamdaysa yavaşça bir şekilde biraz su ilave edebilirsiniz. En son buğdayları ekleyip tekrar karıştırın. Buzdolabında soğuttuktan sonra dileğe göre buz parçaları ile beraber servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.