Tavuk çorbası sadece rahatlatıcı bir yiyecek değildir. Doğru malzemelerle yapıldığında, soğuk algınlığı tedavisinde yardımcı olabilir. İşte tarifi.
GELENEKSEL TAVUK ÇORBASI
Malzemeler:
- 10 adet doğranmış derisiz tavuk
- 8 su bardağı tavuk suyu
- 3 kıyılmış sarımsak
- ½ fincan doğranmış soğan
- 2 soyulmuş ve dilimlenmiş havuç
- 2 adet dilimlenmiş kereviz sapı
- kurutulmuş yumurta eriştesi veya 1 fincan kahverengi pirinç
- ½ fincan taze maydanoz
- 2 yemek kaşığı taze kekik veya 2 çay kaşığı kurutulmuş kekik
Hazırlanışı:
- Büyük bir çorba tenceresinde, 1 tatlı kaşığı zeytinyağında tavuğu ve sarımsakları pişirin.
- Tat vermek için tuz ve karabiber serpin.
- Tavukta hiç pembe kalmadığında, suyu ekleyin, kaynatın.
- Isıyı azaltın ve kısmen örtün ve 20 dakika pişirin.
- Tavuğu büyük kaseye aktarmak için maşayı kullanın.
- Şimdi kemikleri tavuktan atın ve tavuğu küçük parçalara bölün.
- Tavuk suyunun üstüne bir kaşık yağ ekleyin ve kaynamaya bırakın.
- Soğan, havuç, kereviz ve kekik ekleyip, yumuşayana kadar pişirin.
- Erişte veya pirinçle karıştırın ve yapılana kadar pişirin.
- Bir kaseye koyun, maydanozla süsleyin ve yiyin.
- Soğuktan rahatlamak için düzenli olarak için.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.