Soğuk algınlığı, nezle grip derken kışın habercisi soğuk günler geldi çattı. Siz de eğer bu kışı hasta geçirmek istemeyenlerdenseniz gelin bu tarifimizle kendinizi koruyun.
TARÇIN ENFEKSİYONA KARŞI KORUYOR
Tarçının çok iyi kalsiyum kaynağı olduğu için sık sık tüketilmesi gereken baharatlardan. Özellikle soğuk kış akşamlarında sütle tüketilen tarçını sağlığınızı korumak için daha düzenli kullanmalısınız.Beslenme ve Diyet Uzmanı Nafikar Başkan: "Kemik sağlığını geliştirme ve koruma konusunda tarçın çok önemlidir. Bununla beraber tarçın antioksidan içeriğinden dolayı virüs, bakteri, mantar gibi enfeksiyonlara karşı vücudu koruma altına alır."
İÇERİSİNDE NELER VAR?
Yaklaşık 5 dakika sürede hazırlanan ve içerisinde 4 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi, 1 yemek kaşığı zerdeçal, taze zencefil rendesi ve 1 yemek kaşığı tarçın atılan karışımın kıvamının koyu olduğunu belirten diyetisyen Başkan, "Bu karışım macun kıvamına getirilip sonra bir kavanoza konularak 1 hafta buzdolabında muhafaza edilebilir. Günde ihtiyaca göre 1 veya 2 tatlı kaşığı alınabilir" dedi.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.