Yapılan araştırmalarda çiğ hali, pişmişinden 10 kat daha fazla yara sağlar. Özellikle kırmızı soğandaki flavanol maddesi vücutta bulunan iltihabı idrar yolu ile atar.
SOĞANIN SAĞLIĞA FAYDALARI
- Enfeksiyon sonucu meydana gelen dolama rahatsızlığı şiddetli sancılara sebep olur. Hastanın yaşam kalitesini olumsuz etkileyen bu rahatsızlığı ortadan kaldırmanın en doğal yolu soğan zarıdır. Közlenmiş soğanı zarını çıkarttıktan sonra dolamanın üzerine koyunuz ve saat başı bu zarı değiştiriniz.
- Sinirsel, kronik ya da beyinsel hasarlar sonucu baş ağrısında da soğan oldukça fayda sağlar. Haşlanmış bir kuru soğanı elinizle parçaladıktan sorna bir tülbente sarınız. Bu tülbenti de başınıza bağlayınız 2 saat bu şekilde uyuyarak baş ağrınızı dindiein. Soğan deforme olmuş hücreleri en hızlı iyileştiren doğal kaynaktır.
- Soğan vücuttaki şeker oranını dengede tutar. İnsülin seviyesini azaltan soğanı şeker hastaları rahatlıkla tüketebilir.
- İyileştirici maddeler barındıran soğan, bağışıklığı güçlendirip vücudun enfeksiyonlara karşı savaşmasına atkıda bulunur.
- Günlük tüketilen bir parça çiğ soğan vücudu enfeksiyonlara karşı korur doğal olarak iltihap oranını düşürür bunun da sonucunda eklem rahatsızlıklarına da iyi gelir.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.