Mutfakta ev hanımlarına en çok zorluk çıkaran şey soğan doğramak. Bazı soğanlar o kadar acıdır ki artık bir noktadan sonra gözünüzü dahi açamayacak duruma gelebilirsiniz. Birkaç ipucuyla bu problemden kolayca kurtulabilirsiniz. İşte soğan doğramayı kolaylaştıracak yöntemler…
1- Soğanın kabuklarını soyduktan sonra 10 dakikalığına buzdolabına koyun. Eğer aceleniz varsa buzluğa koyduktan sonra 5 dakika bekletin. Daha sonra soğanlarınızı alın ve gözleriniz yaşarmadan soğan doğramanın ne kadar keyifli olduğunu görün.
2- Ağzınıza bir parça ekmek alıp tutun. Böylece göz yakıcı enzimleri ekmek içinde toplayacaktır.
3- Soğanı tuzlayıp doğrarsanız gözleriniz yaşarmayacaktır.
4- Soğanı doğramadan önce kesme tahtasına sirke sürün.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı doğru kaydırın.