Geleneksel lezzetlerimizden olan ezogelin çorbası sofraların da baş tacı... Hem yapması hem yemesi keyfi veren bu çorbayı size vereceğimiz tarifle denemelisiniz. İşte ezogelin çorbası tarifi.
EZOGELİN ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler:
2 çay bardağı kırmızı mercimek
-3 yemek kaşığı pirinç
-2 yemek kaşığı bulgur
-1 adet kuru soğan
-1 tatlı kaşığı domates salçası
-1 yemek kaşığı tereyağı
-6 su bardağı sıcak su
-1 tatlı kaşığı nane
-1 tatlı kaşığı tuz
Servisi için:
-1/2 adetlimon suyu
-1 tatlı kaşığıpul biber
Hazırlanışı:
-Sıcak suyu geniş bir tencereye boşaltın ve kaynatın. Yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz 2 çay bardağı kırmızı mercimeği tencereye koyun.
-3 yemek kaşığı pirinci, 2 yemek kaşığı bulguru ve 1 tatlı kaşığı tuzu da tencereye koyun
-Yaklaşık 35 dakika, kırmızı mercimekler yumuşayana dek pişirin.
-Ayrı bir tavaya koyduğunuz 1 yemek kaşığı tereyağını eritin.
-Üzerine 1 adet küp küp doğranmış kuru soğanı katın ve kavurmaya başlayın.
-Sonra 1 tatlı kaşığı domates salçasını ekleyin.
-1 tatlı kaşığı naneyi ilave edip, 2 dakika daha kavurun.
-Kavrulan sosunuzu ocaktan indirin.
-Bakliyatları kaynattığınız tencereye, kavrulan salçalı soğan karışımı katın.
-Sonra hızlı hızlı karıştırdığınız çorbayı 10 dakika daha ocakta bırakın.
-Limon suyu ve pul biber ekleyerek sıcak olarak servise sunun.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.