Tavuklu tirit için gerekli olan malzemeler ve hazırlanış aşamalarını sizin için derledik.
TAVUKLU TİRİT TARİFİ
MALZEMELER:
0.5 adet bayat ekmek, 3 adet domates, 1 adet kuru soğan, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tutam tuz, 1 tutam karabiber
Tavuk için:
2 parça tavuk göğsü, 1 yemek kaşığı tereyağı, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 tutam tuz, 1 tutam karabiber
Yoğurt sosu için:
2 su bardağı yoğurt, 2 diş sarımsak
HAZIRLANIŞI:
Bayat pideyi küp şeklinde doğrayın ve bir fırın tepsisine koyup 200 derece fırında yaklaşık olarak 10 dakika fırınlayın. Tavuk göğsünü de küp küp doğrayın. Geniş bir tavanın içine 3 yemek kaşığı sıvı yağı alın ve tavukları iyice pişene kadar soteleyin. Tavuklar pişince tereyağını ilave edip karıştırın, baharatlarla tatlandırıp, bir kenara koyun.
SOSU İÇİN:
Soğanı küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Üzerine kabuğunu soyup, küp küp doğranan domatesleri ekleyin , baharatlarını da ilave edip, kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
Bir servis tabağının içine kızarmış olan pideleri koyun, üstlerine hazırlanan domates sostan gezdirin, onun üzerine sarımsaklı yoğurdu ekleyin ve en üste de tavuk etlerini koyarak, sıcak şekilde servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.