Sabah kahvaltılarında fırını evinize taşımış hissini veren bir tarif ile karşınızdayız!
MALZEME
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
1 şişe soda
1 paket instant maya
1 yumurta (sarısı üstü için ayrılacak)
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un
İÇ MALZEME
100 gr lor
100 gram beyaz peynir
Maydanoz
YAPILIŞI
Peynir ve ince kıyılmış maydanoz karıştırın ve iç harcı hazırlayın. Geniş bir kaba süt, yağ, yumurta akı ve soda ekleyin ve karıştırın Yavaşça un ekleyin ve hamuru yoğurun. Hamuru ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın. Hamurdan mandalina kadar parçalar koparın ve elle açın. Ortalarına peynirli harçtan koyup yuvarlayıp tepsiye yerleştirin. Son olarak üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun.
PÜF NOKTASI
Unu kontrollü olarak yavaşça ilave edin. Çok hafif ele yapışkan kıvamda bir hamur elde etmelisiniz.
Hamuru 40-45 dakika kadar mayalanmaya bırakmalısınız.