Ramazan aylarında yemekten sonra tükettiğimiz şöbiyet tatlısını şimdi de bayramda misafirlerinize ikram etmeniz için karşınızdayız. Yapımı oldukça kolay olan şöbiyet tatlısı için detaylar haberimizde...
Malzemeler:
20 adet baklavalık yufka
50 gram Antep fıstığı
200 gram tereyağı
Muhallebisi için;
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı irmik
Şerbet için;
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu
Şöbiyet nasıl yapılır?
Öncelikle şerbeti hazırlayalım. 2 su bardağı su ve 2 su bardağı şekeri bir tencereye alın. Şerbet kaynayınca limon suyunu ekleyip tencereyi kenara alın. Bir başka tencerede süt ve irmiği karıştırarak pişirin. Koyu bir kıvam alınca soğuması için kenara alalım. Daha sonra sos tenceresinde tereyağını eritin.
Baklava yufkalarını üst üste dizin. Dizme işlemi yaparken son kat hariç her kata tereyağını sürün. daha sonra üst üste dizdiğiniz yufkaları kare kare kesin. Çıkarttığını her karenin ortasına hazırladığınız muhallebiden koyun. Muhallebilerin üstüne antep fıstığı dökün. Ardından karşılıklı 2 ucu birleştirin. 1 üçgen elde edin. Tatlıyı fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ayarlanmış 180 derecelik fırına tepiyi koyun. üstü kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğuyan şerbeti üzerine dökün. Afiyet olsun!