Siz Bilmeseniz de O Popüler Bir Tatlı!

Çay saatinde ağızları tatlandıracak enfes bir tatlıya kim hayır diyebilir? Çayın yanına eklenen aperatif tatlılar sevdiklerinizle geçirdiğiniz bu zamanı daha keyifli bir hale getirebilir. Sizin için belki de adını daha önce hiç duymadığınız pavlova tatlısının tarifini derledik. Pavlova nasıl yapılır?

28.03.2020-17:27 - (Son Güncelleme: 28.03.2020-17:06) Siz Bilmeseniz de O Popüler Bir Tatlı!

Bazen televizyondaki yemek programlarında da yapılan pavlovanın nasıl yapıldığı merak edilen bir konudur. Sizin için pavlovanın nasıl yapıldığını ve gerekli olan malzemelerin neler olduğunu bir araya getirdik. İşte pavlova tarifi…

MALZEMELER

  • 4 adet yumurtanın akı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı vanilya ekstresi
  • 1 çimdik tuz

Krema İçin Malzemeler

  • 1 paket krema
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Süslemek İçin

  • Çilek
  • Antep Fıstığı
  • Orman Meyvesi
  • Böğürtlen
  • Frambuaz

NASIL YAPILIR?

Öncelikle fırınınızı 150 derecede ısıtın. Fırın ısınırken, yumurta aklarını ve tuzu bir kabın içerisine alıp çırpmaya başlayın. Önce yavaş daha sonra hızlı bir şekilde çırparak kar görüntüsü elde edin. Kar gibi olan ve yoğunlaşan yumurta akını çırpmayı sürdürürken üzerine şekeri ekleyin ve şekerler iyice eriyene dek çırpma işlemine devam edin. Şekeri tek seferde değil de yavaş yavaş dökerseniz daha hızlı eriyebilir. Nişasta, sirkeyi ve vanilyayı da üzerine ekleyin. Karıştırma işlemi için spatula kullanın ve alttan üste doğru karıştırarak malzemelerin birbirlerine tamamen karışmasını sağlayın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve ince bir tabaka oluşturacak şekilde yağlayın. Karışımı tepsiye dökün ve yuvarlak alacak şekilde yayın. Tepsinin ortasındaki karışımı kenarlara doğru dağıtın ve orta bölgenin biraz çukurlaşmasını sağlayın. Tatlı kabarmayacağından fırından çıktığında da aynı boyutla karşılaşabilirsiniz. Tepsinizi fırının alt rafına yerleştirin ve ısıyı 120 dereceye düşürün. 1 saat 15 dakika kadar pişirin. Pişme işlemi sonlanınca fırını kapatın ve soğuyana kadar fırından çıkarmayın. Ani ısı değişiklikleri tatlınızın kırılmasına neden olabilir. Soğumasını beklerken, dolaptan çıkardığınız soğuk kremayı alın ve pudra şekeri ile berber derin cam bir kasenin içerisinde güzelce çırpın. Tatlının tabanı tamamen soğuduktan sonra kremayı üzerine dikkatli bir şekilde yayın. Son olarak dilediğiniz meyvelerle süsleyerek tatlınızı servise hazır edebilirsiniz. Afiyet olsun…

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal