Siyez, genetiği bozulmamış en doğal buğday türlerindendir. Türkiye’de çoğunlukla Kastamonu'da yetişen Siyez Buğday’ı, siyez bulguru, siyez buğdayı makarna, siyez buğday ezmesi ve siyez unu haline getirilir.
Siyez buğdayını diğer buğdaylardan ayırt edici özellikleri nelerdir?
1) Genetik yapısı ile oynanmamış olması
2) Hibrit tohum olmayışı
3) Yerli tohum oluşudur.
SİYEZ BUĞDAYININ FAYDALARI
Siyez posa/lif bakımından zengin bir gıda olduğundan dolayı sindirimi kolaylaştırır.
Yüksek antioksidan içerir. Bozulmaz ve küf yapmaz.
Karbonhidrat değeri düşük, protein değeri yüksektir.
İçerdiği folik asitten dolayı, çocuk ve hamile kadınlar için çok önemli bir gıda maddesidir.
Doymamış yağ vardır ve toplam yağ oranı düşük olduğu için sağlıklı bir besindir ve Kolesterol içermez.
Glisemik endeksi insanlara en uygun gıdaların başındadır.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.