Siyez Buğdayının Faydaları Nelerdir? Siyez Buğdayının Diğer Buğdaylardan Farkı Nedir?

Siyez en doğal buğday türüdür. Yerli bir tohumdur ve kendi topraklarımızın ürünüdür. Geçmişi en az 10 bin yıl öncesine dayanan siyez buğdayı modern buğdayın atası konumundadır. Siyez buğdayı faydaları, çeşitleri ve kullanım alanlarının neler olduğunu sizler için derledik.

13.04.2019-13:42 - (Son Güncelleme: 13.04.2019-13:30) Siyez Buğdayının Faydaları Nelerdir? Siyez Buğdayının Diğer Buğdaylardan Farkı Nedir?

Siyez, genetiği bozulmamış en doğal buğday türlerindendir. Türkiye’de çoğunlukla Kastamonu'da yetişen Siyez Buğday’ı, siyez bulguru, siyez buğdayı makarna, siyez buğday ezmesi ve siyez unu haline getirilir.

Siyez buğdayını diğer buğdaylardan ayırt edici özellikleri nelerdir?


1) Genetik yapısı ile oynanmamış olması
2) Hibrit tohum olmayışı 
3) Yerli tohum oluşudur.

SİYEZ BUĞDAYININ FAYDALARI

Siyez posa/lif bakımından zengin bir gıda olduğundan dolayı sindirimi kolaylaştırır.
Yüksek antioksidan içerir. Bozulmaz ve küf yapmaz.
Karbonhidrat değeri düşük, protein değeri yüksektir.
İçerdiği folik asitten dolayı, çocuk ve hamile kadınlar için çok önemli bir gıda maddesidir.
Doymamış yağ vardır ve toplam yağ oranı düşük olduğu için sağlıklı bir besindir ve Kolesterol içermez.
Glisemik endeksi insanlara en uygun gıdaların başındadır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal