Gaziantep yöresinin enfes tariflerinden biri olan şiveydiz çorbası, özellikle yöresel tatları sevenlerin bayılacağı bir tarif. Peki enfes ve kolay şiveydiz çorbası nasıl yapılır? Şiveydiz çorbası tarifi...
MALZEMELER
300 gram küçük kuşbaşı kesilmiş kuzu eti
1 su bardağı ıslatılmış nohut
Yarım kg taze sarımsak (sadece beyaz kısımları)
Yarım kg taze soğan (sadece beyaz kısımları)
2 yemek kaşığı kuru nane
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
6 dolu kepçe katı kıvamlı yoğurt
yağ, tuz
YAPILIŞI
Öncelikle eti ve nohutları tencereye koyun. Su üstünü örtene kadar ekleyin. Sonra et ve nohut yumuşayana kadar haşlamalısınız. Haşladığınız malzemelere doğradığınız taze soğanları ve sarımsakları ekleyin. Bu adımda su az gelirse, su ekleyin. Su malzemeleri çok az geçecek kadar olmalı. Ardından yoğurt, yumurta ve unu bir kaba koyup, iyice çırpın. Sebzeler yumuşadığında yemek suyundan alın ve yoğurda ekleyin ve güzelce çırpın. Sonrasında yoğurdu yemeğe ekleyin ve yemek suyu az olursa sıcak su ilave edin. Sürekli karıştırarak kaynatmaya devam edin. Ocaktan aldığınızda tuz ekleyin, bir tavada zeytinyağı ve naneyi kaynatın. Çorbanın üstüne gezdirip servis edin. Afiyet olsun…