Bir yiyenin bir kase daha yemek isteyeceği enfes bir lezzet. Mirik köftesini mutlaka denemek isteyeceksiniz.
MİRİK KÖFTESİ TARİFİ
MALZEMELER:
1 kase ince bulgur,1 adet yumurta,1/2 kase un,1 çimdik tuz,1 çimdik karabiber,1 çimdik pul biber,1 çimdik kimyon,1 kase yoğurt,3 diş sarımsak,1 yemek kaşığı tereyağı, 1 çimdik nane
HAZIRLANIŞI:
Bulguru derin bir kaba alın ve sıcak suyla ıslatın. Bulgur köftelik ince bulgur olabilir.
Bulgur şiştikten sonra içine un, yumurta ve istediğiniz kadar baharat koyup, yoğurun. Arada elinizi suya batırmayı unutmayın. Güzelce yoğurduktan sonra 10-15 dakika kadar dolapta dinlendirin. Ardından dolaptan harcı alın ve minik toplar elde edecek şekilde yuvarlayın. Bir tepsiye un serpiştrin ve bu minik topları içerisine bırakın. Tepsiyi hafifçe sallayın ve minik bulgur toplarının her yerinin unlayın, fazla undan ayırın. Suyu ısıtıp, kaynatın, ardından içerisine mirik köfteleri bırakın. Bir yandan sarımsakları ezin ve incecik doğrayıp, bıçağınızın dayan tarafıyla püre haline getirin. Sonra yoğurda atın ve güzelce çırpın. Tereyağını eritin, biraz nane ve pul biber atıp karıştırın. Köfteler suyun yüzeyine çıkınca da kevgir ile toplayıp, fazla suyu süzün sonra servis tabağına aktarın. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp, yağı dökerek servis edebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.