Şeker sucuğunu evde yapmak sandığınızdan çok kolay! Sivas'a özgü olan şeker sucuğunun içi cevizle dışı pudra şekeri ile süsleniyor. Peki, şeker sucuğu nasıl yapılır? İşte şeker sucuğu tarifi...
ŞEKER SUCUĞU TARİFİ
Malzemeler:
-Yorgan ipi
-1 kilo ceviz
-1 su bardağı pudra şekeri
-1 su bardağı buğday nişastası
-3 litre su
-1,5 kilo pekmez
Şeker sucuğu nasıl yapılır?
-İlk önce cevizleri hazırlayalım. Bir cevizi bıçak ile dörte bölelim. Ardından yorgan ipinden yaklaşık bir metre uzunluğunda kesip iğneye geçirelim.
-Ardından cevizler bitene dek, tek tek iplere dizelim. Ardından sucuğu hazırlamaya başlayalım. Geniş bir tencerenin içine pekmez ve suyu koyalım.
-Ardından bir kase kadar bu karışımdan alıp bir kenara ayıralım. Tenceremizi ocağa alıp kısık ateşte kaynaması için bırakalım.
-Ardından bir kase ayırttığımız harcın içerisine nişastayı ekleyip eritelim. Ardından ağır ağır tencereye dökelim.
-Şekeri de koyduktan sonra pişirelim.Muhallebi kıvamına gelince hazır demektir. Ocağı kapattıktan sonra tencereyi bir yere koyalım.
-Sonra hazırlanan cevizleri içine bastırıp çekelim sonra da asalım.
-Bitene kadar hepsini böyle yapalım. Sucukları astığımız yere bir tepsi veya poşet serelim.
-Sucuklar yaklaşık olarak 5-6 günde kurur, kuruduktan sonra indirleim. Artık sucuklarımız yenmeye hazır.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.