Barbunya sevenler için soğuk yenen yemeklerden olan tarçınlı barbunya tarifi öğlen ve akşam yemeklerinde sofraların baş tacı olacak lezzette.
TARÇINLI BARBUNYA
Malzemeler; 700 gram haşlanmış barbunya, 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 1/2 çay bardağı zeytinyağı, 2 adet soğan, 2 adet havuç, 1 yemek kaşığı domates salçası, 3 diş sarımsak, 3 adet rendelenmiş domates, 2 yemek kaşığı kuş üzümü, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı toz şeker, 2 adet çubuk tarçın, 1/2 su bardağı su, 1/2 demet doğranmış maydanoz
Yapılış aşaması; Soğanları yemeklik şekilde doğrayın. Havuçları küp küp kesin. Tencereye sıvı yağı ve zeytinyağını alıp ısıtın. Soğanları ve sonrasında havuçları soteleyin. Salçayı ilave edin. Sarımsakları kavurmayı sürdürün.
Barbunyayı ve rendelenen domatesi de tencereye katıp karıştırmayı sürdürün. Kuş üzümü, tuz, şeker ve çubuk tarçını ekleyin. İnce ince kıydığınız maydanozları da ilave edin. Son raddede suyu ekleyin. Barbunya suyunu çekene dek 20-25 dakika pişirdikten sonra soğuk olara beklettikten sonra sofraya koyabilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.