Hazır kimyasal içeçeklerden uzak duruyorsanız hem faydalı hem de ev yapımı harika bir içecek tavsiyemiz var. İşte şıra tarifi ve yapılış aşamaları.
ÜZÜM ŞIRASI
4 kişilik
• 1 su bardağı temizlenmiş kuru üzüm ( karasından )
• 4 su bardağı içme suyu
HAZIRLANIŞI
Temizlediğiniz kuru üzümleri bol suda yıkayın. Ardından ince ince kıyılırlar veya robotta biraz çekilirler. Üzümler bir kavanoza veya kaba konulduktan sonra üzerine 4 su bardağı su koyulur. Kabın üzeri sadece bir tülbent ile örtülür, bu şekilde karanlık ve serin bir yerde 3 gün dinlendirlir. 3 günün sonunda renk kırmızıdan pembeye dönmüş olur ve bir miktar kabarcık meydana gelir. Kabarcık oluşumu artık şıranın mayalandığının işaretdir. Şıra süzülerek artık içime hazır hale getirilir. Kalan posadan sirke yapılabilir. Hazırlanan şıra 2 günde tüketilmelidir.