Sini Köftesi Nasıl Yapılır? Sini Köftesi Tarifi Nedir?

Sini köftesi, farklı bir tat arayanlara göre bir tarif. Lübnan mutfağından Türkiye'ye uzanan bir lezzet. Peki bu lezzetli yemeği Sini köftesi nasıl yapılır? Sini köftesi tarifi nedir?

14.01.2021-17:16 - (Son Güncelleme: 14.01.2021-17:08) Sini Köftesi Nasıl Yapılır? Sini Köftesi Tarifi Nedir?

Bugün Kanal D'de yayınlanan Seda Sayan’ın sunduğu Gelinim Mutfakta yarışmasında Sini köftesi yapıldı. Programda yapılan Sini Köftesinin yapılışı tarifi merak edildi. Peki Sini Köftesi tarifi nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları neler?


SİNİ KÖFTE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

-1,5 su bardağı ince bulgur

-1/2 su bardağı irmik

-1 su bardağı sıcak su

-1 adet haşlanmış patates

-1/4 su bardağı un

-1 adet yumurta

-1 adet yumurta beyazı

-1 yemek kaşığı salça

-2 yemek kaşığı zeytinyağı

-2 çay kaşığı kimyon

İÇ MALZEMESİ İÇİN;

-250 gram kıyma

-1 adet kuru soğan

-1 yemek kaşığı salça

-1/2 su bardağı ince doğranmış maydanoz

-1/2 su bardağı ceviz içi

-2 yemek kaşığı zeytinyağı

ÜZERİ İÇİN;

-1 çay bardağı zeytinyağı


SİNİ KÖFTESİ NASIL YAPILIR?

-Derince bir kabın içerisine irmiği ve bulguru alın, üstlerine 1 su bardağı sıcak suyu gezdirip, biraz karıştırınız.

-Kabın ağzını streç filme kapattıktan sonra ve bu şekilde yaklaşık 10 dakikalığına kabarmaya bırakınız.

-İrmik ve bulgur zamanla kabardıktan sonra üstüne haşlanmış patatesi ezerek ilave ediniz. Daha sonra unu, bir yumurta ve bir yumurta beyazını, salçayı, 2 yemek kaşığı zeytinyağını ve baharatlarını da ekleyip elinizle güzelce yoğurunuz.

-Hamur kıvamına gelen karışımı ikiye bölün ve buzdolabında 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın.

-Hamur dinlenirken, iç harcını hazırlayın. Bir tavaya yağı alın ve biraz kızdırdıktan sonra kıymayı ekleyip, güzelce kavurun.

-Ardından küp küp doğradığınız kurus soğanı da ilave edip kavurun. Salça, maydanoz ve cevizi de ekleyip, birkaç dakika daha kavurduktan sonra altını kapatın. İç harcınız hazır.

-Bir fırın kabının dibini ve kenarlarını yağlayın. İkiye bölüp, dolaba kaldırdığınız hamuru alın ve bir parçasını dümdüz olacak şekilde hafifçe bastırarak fırın kabının zeminine yayın.

-Üstüne hazrladığınız iç harcı güzelce ekleyin ve yayın.

-İç harcın üstüne kalan hamuru da elelrinizle güzelce bastırarak dümdüz olacak şekilde ve tüm fırın kabını kaplayacak şekilde yayın. Üstünün daha düz olması için bir kaşığın tersini de kullanabilirsiniz.

-Ardından bir bıçak yardımıyla sini köfteyi dilimleyin. 1 çay bardağı zeytinyağını da üstüne gezdirip, önceden ısıttığınız 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.

-Pişirme süresinin sonunda fırından çıkartın ve sıcak sıcak misafirlerinize servis edin.

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal