Unutulmamalıdır ki ilaçların temel yapısı doğal, bitkisel ürünlerdir. Bu faydalı bitkiler arasında yer alan kişniş, halk arasında Çin maydanozu olarak bilinmektedir. Uzmanların tavsiyesi üzerine, her gece bir kase yoğurdun içine kişniş katıp tüketmek sindirim sistemi ve kolestrol seviyesini dengede tutmada faydalı olacağı belirtilmektedir. Yoğurdun probiyotik gücü ve kişnişin antioksidan etkisinin bir araya gelmesi insan sağlığını önemli ölçüde katkı sağlayacaktır.
Kişniş’in faydaları!
Kişnişin bilinen faydalarını şu şekilde sıralamak mümkündür; ‘‘Antioksidan kaynağıdır, Kolestrolü dengeler, Damar ve kalp sağlığını korur, İltihapları giderir, Sindirim sistemini düzenler, Hazımsızlıklara iyi gelir, Mide kramplarını giderir, Vücuttaki toksinleri atar, Uykusuzluğa iyi gelir, Stresi yok eder, Ağız kokusunu giderir.’’
Peki zararları var mı?
Her gıda ve üründe olduğu gibi belli bir ölçü dahilinde aşırıya kaçmadan tüketmek, problemlere sebebiyet vermeyecektir. Alerjik reaksiyonlara karşı, hamilelik gibi bir durumunuz varsa ve daimi kullandığınız ilacınız varsa, tüketmen önce doktorunuza mutlaka başvurunuz.
Yoğurt kişniş karışımı!
Uyku vücudumuzun dinleme haline geçtiği aşamadır. Tükettiğimiz ürünlerde sindirim sistemine doğrudan etkisini göstermektedir. Gece tüketebilecek yiyecekler arasına yoğurt önerilmektedir. Kişniş ile yoğurdu bir araya getirerek güvenilir bir şekilde tüketebilirsiniz.
Kişniş çayı nasıl yapılır?
Kişniş çayı da bolca tüketilen sağlıklı bitkisel çaylar arasında yer alır. Kişniş çayı nasıl yapılır? Sizler için araştırdık. İşte kişniş çayın tarifi;
Gereken malzemeler;
1 bardak kaynamış su,
1 tatlı kaşığı ezilmiş kişniş,
Yapılışı ise şu şekildedir: 1 bardak kaynamış suyun içerisine 1 tatlı kaşığı ezilmiş kişniş tohumu ekleyin ve 10 dakika demleyin. Günde 1 bardak tüketebilirsiniz.