Ana yurdu Orta ve Güney Avrupa olan mahlep, beyaz renkli bir çiçek olup geliştikçe siyah renk alır. Yağ ve toz halinde satılan mahlep, çatal, kandil simidi gibi hamur işlerinde hoş kokusu ve lezzetinden dolayı sıklıkla kullanılır. Sizin için mahlebin insan sağlığına olan faydalarını bir araya getirdik. İşte detaylar...
ŞEKER HASTALIĞINA İYİ GELİR
Kandaki şeker oranını dengeleyen en etkili besinlerden biri olan mahlep, şeker hastaları için oldukça ideal bir besindir. Ayrıca vücudun günlük enerji ihtiyacını da karşılar.
KARACİĞER DOSTU
Vücutta biriken toksinlerin karaciğerden temizlenmesini sağlayan mahlep, idrar yolu ile toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar ve karaciğer hastalıklarının iyileşme sürecini destekler.
ASTIMA İYİ GELİR
Yatıştırıcı etkiye sahip olan mahlep aynı zamansa astıma da iyi geliyor. Nefes darlığı ve astım ve solunumda ileri gelen rahatsızlıklara çözüm oluyor.
KARIN AĞRILARINA BİREBİR
Karın ağrısına iyi gelen mahlep, böbreklerde ileri gelen sorunlar sebebiyle oluşabilen ağrıları da hafiflettiği söyleniyor.
KALP-DAMAR HASTALIKLARININ DÜŞMANI
Güçlü bir antioksidan içeriği sayesinde vücudu serbest radikallere karşı korur. Bu sayede kalp ve damar hastalıklarının da önlenmesini sağlar.
AFRODİZYAK ETKİLİ
Mahlep, vücuda enerji verir, bu özelliği sayesinde afrodizyak etki de gösterir.
KEMİK SAĞLIĞINA İYİ GELİR
İçeriğinde bulunan kalsiyum sayesinde kemik gelişimine ve sağlığını da destekler.
SİNDİRİM SİSTEMİNİ DESTEKLER
Sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasına destek olarak sindirimin hızlanmasını sağlar.