Üniversite sınavlarının yapılmasına yaklaştığı bu günlerde yükse sıcaklar da etkisini öğrencilerde iyice göstermeye başladı. Sene boyunca düzenli şekilde çalışan üniversite öğrenciler, sınav gününü heyecanla beklemeye başladılar.
Özellikle artan sıcaklarla birlikte, havaların öğrenciler üzerinde olumsuz etki yaratacağı hususunda uzmanlar uyarıyor.
Psikolog Dr. Ömer Faruk Öndağ, ilkbahar mevsiminde kendilerini yorgun, isteksiz ve bitkin hissettikleri için ders çalışmayı askıya alan ve sınava hazırlanmak isteyen öğrencilere, çok uyumamaları, su içmeleri ve spor yapmaları tavsiyesinde bulundu.
YARIŞTAN SAKIN VAZGEÇMEYİN
Öğrenciler arasında bir yarış durumunun olduğunu belirten Öndağ, " Bu konuda püf nokta bu yarıştan asla vazgeçmemek ve pes etmemekten geçiyor. Güvenli alan diye bir alan var. Bu güvenli alan geçmişte yaşadığınız bir olay veya gelecekle ilgili bir hayal olabilir. Strese girdiğinizde veya sıkıntıya düştüğünüz zaman hemen orayı hayal edip orayı düşüneceksiniz. Orada biraz kalmak adayları toparlayacak yoluna daha iyi şekilde devam etmesini sağlayacak" diye konuştu.
Faruk Öndağ, ilkbaharda bütün canlıların reaksiyon verdiklerini ve uykusuzluk hissettiklerini hiçbir şey yapmak istemediklerini söyledi.
İLKBAHARA DİKKAT
Birçok adayın ilkbahar yüzünden treni kaçırdığını aktaran Öndağ, "Son 400 metre kim ipi göğüslerse o götürecek. Çok yüksek bir kazanç elde edecek. Fakat öğrencileri bilmediği ve görmediği sinsi bir düşman bekliyor. O düşman ise ilkbahar. İlkbahar da geliyor adayı alıp götürüyor. Sınav stresi zaten adayın üzerinden silindir gibi geçiyor. Adaylar, ilkbaharda kendilerini yorgun, isteksiz ve bitkin hissettikleri için ders çalışmayı askıya alıyorlar" şeklinde konuştu.
YAPILACAKLAR LİSTESİ
Özdağ, "Normal uyku sürenizden fazla sakın uyumayın. Ne kadar fazla uyursanız o kadar halsiz ve kötü olursunuz. Normal süreniz neyse o kadar süre uyuyun. Her gün içtiğinizden sudan 4-5 bardak daha fazla su için. Vücudunuzun bu suya ihtiyacı var. O suyu ona vereceğiz. Her gün yarım saat fazladan spor yapacaksınız. Bahar dönemi beden enerji harcama istiyor. Bir ay yaparsanız yetiyor zaten. Horon oynayın, halay çekin veya müziği açıp tepini’’ diyerek sözlerini noktaladı.
Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.