Prematüre ölüm, kalp krizi, inme, kan ve kemik iliği kanseri, ağız, gırtlak, boğaz, mide, böbrekler vb., kalp-damar hastalığı gibi birçok hastalığa sebep olan sigarayı bırakmanızı sağlayacak besinleri sizin için bir araya getirdik…
Prematüre ölüm, kalp krizi, inme, kan ve kemik iliği kanseri, ağız, gırtlak, boğaz, mide, böbrekler vb., kalp-damar hastalığı gibi birçok hastalığa sebep olan sigarayı bırakmanızı sağlayacak besinleri sizin için bir araya getirdik… sigara kullanımınızı azaltacak, bırakmanızı sağlayacak o besinlerin neler olduğunu biliyor musunuz? işte cevabı…
Yulaf ezmesi
Yapılan araştırmalara göre her gün düzenli olarak 2 yemek kaşığı sıcak suda bekletilmiş yulaf tüketmek, nikotin bağımlılığını azaltıyor. özellikle su yetine sütle tüketilmesi çok daha yardımcı olabilir. çünkü süt tüketiminden sonra içilen sigaranın tadı oldukça kötü oluyor. böylece sigara kullanımı azaltılıyor.
Domates
Domates suyu ve sigara beyinde aynı bölgeyi uyardığı için sigarayı bırakanlara ilk 20 gün 1 çay bardağı domates suyu öneriliyor. böylece hem bağımlılık azalırken hem de domatesin içerdiği likopen sayesinde antioksidan etkisinden faydalanılıyor. buradaki önemli nokta ise; domatesi çiğ olarak tüketmek yerine haşlanmış/pişirilmiş şekilde tüketerek likopeni vücutta etkin şekilde kullanmak.
Muz ve portakal
20 gün boyunca her gün portakal tüketmek nikotin isteğini %79 azaltırken muz, içerdiği potasyum ve b vitamini sayesinde sigara bağımlılığını azaltma konusunda önemli bir besin kaynağıdır. muz, sigaranın bıraktığı zararlı etkileri vücuttan atmanıza da yardımcı oluyor.
Bitki çayları
Yeşil çay, kardiyovasküler sağlığı arttırmada güçlü olan, çeşitli kanserlere karşı koruyan ve sıvıları ciğerlerimizden alan güçlü antioksidanlar içerir. yeşil çayın içinde bulunan şifalı bitkiler antimikrobiyaldir, ciğerlerimizin içlerinden mukusun gevşemesine yardımcı olur. ebegümeci çayı, akciğerdeki sigara etkilerini yavaşlatır, balgam attırır ve akciğer kanserine karşı korur.