Çorbasız bir akşam yemeği düşünülemez! Sizin için bağışıklık sistemini güçlendirecek şifa kaynağı bir çorba tarifini derledik. İşte terbiyeli sebze çorbası tarifi…
MALZEMELER
Eti haşlamak için:
- 3 adet kuzu incik
- 1 adet soğan, 4 diş sarımsak
- 1'er adet çubuk tarçın ve yıldız anason
- 1 çay kaşığı tane yenibahar
- 1 dal taze kekik, 1 adet defneyaprağı
- 1'er çay kaşığı tane karabiber ve kişniş
- Bir buçuk litre su, 1 tatlı kaşığı tuz
Çorba için:
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 3 adet havuç
- 6 adet bebek patates, 1 tatlı kaşığı tuz
- 1'er adet kereviz ve kereviz sapı
- İki buçuk su bardağı sıcak su
Terbiyesi için:
- 1 adet limonun suyu
- 1 çorba kaşığı un
- 1 adet yumurtanın sarısı
Üzerine:
NASIL YAPILIR?
İncikleri bir tencerenin içerisine alın. Üzerine su, iri doğranmış soğan, ince ince kıyılmış sarımsak, tuz ve baharatları ekleyin. Etler kemiğinden sıyrılana kadar pişirin. Daha sonra etleri tenceren alıp suyunu süzün ve iri parçalar halinde didikleyin. Bir tencerenin içerisinde tereyağını eritip eşit büyüklükte doğradığınız sebzeleri tuz ekleyerek hafifçe kavurun. Üzerine süzdüğünüz et suyunu ve suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Yaklaşık 10 dakika kaynadıktan sonra içerisine didiklediğiniz etleri ekleyerek sebzeler yumuşayana dek pişirin. Terbiyesi için tüm malzemeyi cam bir kasenin içerisinde güzelce çırpın. Yemeğin suyundan bir kepçe alıp üzerine ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırın. Yavaşça çorbanın içine ekleyin. Bir-iki taşım kaynatın ve altını kapatın. Üzerine kıyılmış maydanoz ekleyerek servis yapın. Afiyet olsun…