Sindirimi kolaylaştıran, kemik sağlığını koruyan ve midenizin rahatlamasını sağlayan şeftali ile hazırlayabileceğiniz son derece sağlıklı olan konserve tarifini mutlaka denemelisiniz! İşte tarif…
MALZEMELER
- 1 kg yarma şeftali
- 4 çorba kaşığı kuru üzüm
- 1 su bardağı tozşeker
- 2 su bardağı su
Tuzlu su için:
- 2 litre su
- 1 çorba kaşığı tuz
NASIL YAPILIR?
Şeftalileri güzelce yıkayıp ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Kararmamaları için 2 litre suya 1 çorba kaşığı tuz atarak hazırladığınız suyun içerisinde beklemeye alın. Su ve tozşekeri karıştırıp kaynatarak şurubu hazırlayın. Şeftalileri çekirdek yatakları altta kalacak şekilde kavanozların içerisine yerleştirin. Aralarına kuru üzümleri serpiştirin. Sıcak şurubu üzerine ekleyip bir bıçak yardımıyla havasını çıkarın. Ağzını iyice kurulayıp kapağını sıkıca kapatın. Kavanozu büyük bir tencereye koyup üzerine su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan 25-30 dakika sonra tencerede tutun. Çıkarıp kapağını kontrol edin ve uygun bir yerde saklamaya alın.