Soğuk patates salatasının yerine kışın daha kolay tüketebileceğimiz ve doyurucu olan sıcak patates salatasının tarifini hazırladık.
MALZEMELER
1 kg taze patates
2 dal taze fesleğen
Yarım kavanoz bebe mısırı Sos için: 1 çay kaşığı pudraşeker
Bir tutam tuz
1 çay kaşığı toz hardal
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı limon suyu
NASIL YAPILIR?
Sos için pudraşeker, pulbiber, tuz ve toz hardalı derin bir kapta karıştırın. Sirke ve limon suyunu katıp karıştırın. Zeytinyağını katıp koyu bir sos kıvamı elde edinceye dek karıştırın. Tuzla tatlandırın. Patatesleri yıkayın. Kabuklarını yavaşça kazıyın. Tencereye koyup üstüne geçecek kadar su katın ve haşlayın. Haşlanmış patatesleri dörde bölüp kapaklı bir kaseye koyun. Bebe mısırlarını da dörde bölün ve patateslerle harmanlayın. Hardallı sosu patatesler sıcakken katıp kapağını örtün. Yarım saat beklettikten sonra servis tabaklarına bölüştürün. Taze fesleğenle süsleyip servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.