Sezon açıldı: Marmara Denizi’nde balık avlama denetimleri sıklaştı

Eylül ayının başında başlayan balık sezonuyla beraber İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Marmara Denizi genelinde balık avlama denetimlerini sıklaştırdı. Avlanan balıkların boyları ve teknelerin evrakları kontrol edildi. Ayrıntılar haberimizde...

04.09.2022-10:39 - (Son Güncelleme: 04.09.2022-10:39) Sezon açıldı: Marmara Denizi’nde balık avlama denetimleri sıklaştı

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından Marmara Denizi'nde balık avına çıkan teknelerde denetim gerçekleştirildi. Eylül ayının başında başlayan balık sezonuyla beraber denetimlerini sıklaştıran yetkililer avlanan balıkların boyları ve teknelerin evrakları kontrol edildi. Standartlara uymayan balık kasalarına el konurken, sahiplerine ise para cezası verildi.

Marmara Denizi’nde balık avlama denetimleri sıklaştı

Marmara Denizi’ndeki balık avlama denetimleri hakkında konuşan  İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Karaca, “Bugün boy kuralına uymayan bir miktar kefal balığına el koyduk. Bu ürünler yasa değişikliğinden önce tekrar satışa sunulup, ticari olarak değer kazanıp piyasaya sürülüyordu. Fakat şimdi mülkiyeti tamamen kamuya geçirilecek. Bu balıklar hayır kurumlarına bağışlanacak" dedi.

Marmara Denizi balık avlama denetimi

Denetimlerde herhangi bir olumsuzluk yok

Denetimlerin sona ermesinden sonra açıklama yapan Karaca, ‘’1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu çerçevesinde denizde, karaya çıkış noktalarında, su ürünleri halinde ve perakende satış noktalarında su ürünleri denetimlerimizi yapıyoruz. Buralarda boy, zaman ve yer yasaklarına bakıyoruz. Yer yasaklarında belli noktalarımızda av yasağı var. Adaların bir kısmı gırgır avcılığına yasak, Marmara Denizi ve boğazlarda trol avcılığı yasak. Bir teknemize çıktık. Avcılık yapmamıştı orada evraklarının kontrolünü gerçekleştirdik. Bu sene yeni yürürlüğe koyduğumuz bir uygulama var. Bütün ağların üzerlerinde barkodlar var. Bu barkodlardan takibini sağlıyoruz. Bir teknemizde avcılık operasyonunu bitirmişti. Oradaki balıklarda da ayrıca boy yasağına da baktık. Teknelerde yaptığımız denetimlerde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadık" sözlerine yer verdi.

Balık avlamanın sürdürülebilir olması için denetimlerine devam edeceklerini söyleyen Karaca, ‘’Hamsi 9 cm, istavrit 13 cm, palamut 25 cm ve lüferin 18 cm olması gerekiyor. Bunun nedeni balıklara ömürlerinde bir kez üreme fırsatı vermek. Balıklar da nesillerini devam ettirebilsin ki; bizler hem tüketiciler hem de denizciler olarak sürdürülebilir avcılık yapabilelim. Bugün boy kuralına uymayan bir miktar kefal balığına el koyduk. Bu ürünler yasa değişikliğinden önce tekrar satışa sunulup, ticari olarak değer kazanıp piyasaya sürülüyordu. Fakat şimdi mülkiyeti tamamen kamuya geçirilecek. Bu balıklar hayır kurumlarına bağışlanacak" diye konuştu.

YORUM YAZ..
Modal