Sezar tarifini bu şekilde deneyerek misafirlerinize sunduğunuzda çok şaşıracaklar. İşte, sezar salata tarifi…
MALZEMELER
200 g ançüez (Konserve hamsi tuzlaması)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Tuz
1 adet atom salata (Veya yağlı marul)
1 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı hardal
1/2 limon suyu
Parmesan peyniri ya da eski kaşar
Karabiber
Tuz
Servis için
2 dilim ekmek
Rende parmesan peyniri
NASIL YAPILIR?
Bir tavada küp doğradığınız ekmeklerin üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve kekik ilave ederek ekmekler kıtır olana dek 10 dakika kadar kızartın. Marulu yıkayıp, kurutun ve büyükçe doğrayın. Salata sosu için mayonez, sarımsak, hardal, karabiber, tuz, zeytinyağı ve parmesan peynirini ufak bir kavanoza alıp kapağını örtün ve çalkalayarak homojen kıvama gelmesini sağlayın. Ardından doğranmış marul ile karıştırın (Sosun lezzetli olması için marulun güzelce bulandığına emin olun). Üstüne hamsileri ve kızarttığınız ekmekleri katın. En son üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serperek servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.