Semizotunun içerdiği yüksek miktardaki Omega-3’ün faydaları ise saymakla bitecek gibi değil. Kolestrolü düşürmesinden tutun da alzheimer ve bunama gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltmasına dek geniş bir yelpazesi var faydalarının. Ot deyip geçmemek lazım, kendisi bir şifa deposudur.işte tarifimiz...
MALZEMELER
1 demet
semizotu
1 adet
kuru soğan
1 adet
sivri biber
1 yemek kaşığı
salça
1 adet
domates
2 yemek kaşığı
kırık pirinç
4 yemek kaşığı
zeytinyağı
1/2 su bardağı
sıcak su
2 çay kaşığı
toz kırmızı biber
1 çay kaşığı
tuz
1 çay kaşığı
karabiber
PÜF NOKTASI
Semizotu genellikle köküyle birlikte sökülüp, o şekilde satıldığı ve yerde yetişen bir bitki olduğu için oldukça topraklıdır. Bu yüzden topraklarından arındırmak için bol suyla iyice yıkamanız gerekmektedir. Tarifteki kırık pirinç yerine normal pirinç de kullanabilirsiniz.
NASIL YAPILIR?
Semizotunun saplarını ayıklayıp, bol suyla güzelce yıkayın. Ardından ince ince doğrayın. Vitamin değerini kaybetmemesi için doğramak yerine elinizle de koparabilirsiniz.
Bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve küp küp doğradığınzı kuru soğanı ilave edin, biraz kavurduktan sonra ince ince doğradığınız sivri biberi ekleyin.
Birkaç dakika bu şekilde kavurduktan sonra salçayı ilave edip karıştırın ve ardından küp küp doğradığınız domatesi de ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
Semizotunu ilave edin, ardından baharatları, yıkanmış pirinci ve suyu da ekleyin ve güzelce karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatın ve pirinçler yumuşayana dek yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirin. Ardından ocaktan alıp afiyetle tüketin.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın