Lahanayı düşündüğümüzde, yaz aylarında lahana salatası, dolması ve yemeği gibi birçok şeyde beraberinde aklımıza geliyor. Bu mütevazi turpgiller sebzesinin bilmediğiniz birçok özelliği daha var!
Birçoğumuz görünümünü iyileştirmek istese de selülit genel sağlığımıza zararlı değildir. Cildin çukurlaşması, deri altı yağ ceplerinin eşit olmayan dağılımından kaynaklanmaktadır. Genellikle uyluk, kalça, mide, karın ve üst kollarda görülür.
Selülitin aşırı kilolu erkekler ve kadınlar için genellikle bir sorun olduğuna inanılmaktadır. Bununla birlikte, bazı uzmanlar, mükemmel kilo aralığındaki insanlar da durumdan muzdarip olabileceğinden, cildin altındaki yağ miktarı ile çok az ilgisi olduğuna inanmaktadır. İnert yağ hücrelerine yer etmiş toksinlerin ve kristalize atık ürünlerin 'karışıklığı' ile daha fazla ilgisi olduğuna inanıyorlar, bu da daha sonra yağ hücresi gelişimini düzensiz ve topaklı hale getiriyor.
SELÜLİT İÇİN LAHANA KÜRÜ (1)
- Blender’ı yıkanmış ve doğranmış lahana ile doldurun.
- Blender’a aldığı kadar su ekleyin.
- 2-3 dakika kadar karıştırın.
- Lahana suyunuzu büyük bir kaba dökün.
- Temiz bez ile üzerini örtüp oda sıcaklığında 3 gün bekletin.
- Beklettiğiniz lahana suyunu süzün ve buzdolabına koyun.
- İpucu: İlk defa lahana kürü deneyecekseniz 2 bardak taze sıkılmış meyve suyuna 1 bardak ekleyerek kullanabilirsiniz.
SELÜLİT İÇİN LAHANA KÜRÜ (2)
- 1 orta boy lahana
- 2 salatalık
- 1 kök Brokoli
- 2 limon
- 4 kereviz sapı
- 1 avuç buz
- Aldığı kadar su
Blender’ı yıkanmış ve doğranmış lahana ile doldurup üzerine geri kalan tüm malzemeyi yerleştirin. Kıvamı koyulaştıkça azar azar su ekleyin (olması gereken kıvam kremsi ve pürüzsüzdür) en son buzları ekleyip akışkan bir hal alana kadar karıştırın. Ve selülit için lahana kürü hazır!
SELÜLİTİ ÖNLEMEK İÇİN UZAK DURMANIZ GEREKENLER
- Kahve
- Çay
- Çikolata
- Alkol
- Gazlı şekerli içecekler
- İşlenmiş gıdalar
- Kırmızı etler
- Şeker
- Süt Ürünleri ve Trans yağdır.
Unutmayın, kesin bir liste vermek imkansızdır, çünkü bir kişiyi destekleyen şey diğeri için tetikleyici bir gıda veya alerjen olabilir. Her zaman kendi vücudunuzun belirli gıdalara nasıl tepki verdiğini bilmelisiniz. Kullandığınız ilaçlar varsa, onu etkileyebilecek bir değişiklik yaparken daima sağlık uzmanınıza danışmalısınız.
Lütfen doktor olmadığımızı unutmayın, bu nedenle diyetinizde herhangi bir değişiklik yapmadan önce doktorunuza danışın. Yukarıdaki öneriler, mevcut herhangi bir tıbbi tedaviye alternatif değildir, bu nedenle lütfen kullandığınız ilaçları almayı bırakmayın. Ayrıca, etkinliklerinin onaylanması ya da takip edilmesi gereken bir öneri değildir, bunun yerine bilgilendirme amaçlıdırlar.