Balınızın üstüne şeker kristalleri meydana gelebilir. Balı ilk aldığınız günkü durumuna getirmek diliyorsanız yapabileceğiniz iyi bir tercihiniz var.
ŞEKERLENMİŞ BAL NASIL AÇILIR?
Bal kavanozunuzu derin bir kasenin içine oturtun. Daha sonra kabın içine sıcak suyu katın. Suyun balı kavanozunun kapak bölümüne kadar gelmesi gerekiyor. Sıcak suyun içinde 5-10 dakika kalması durumunda balınızın şekerleri çözülmüş olacaktır. Eğer dilediğiniz gibi çözülmediyse o vakit bir kez daha aynı işlemi tekrarlayın. Size tavsiye ettiğimiz ikinci yöntem ise mikrodalgadır. Bal kavanozunu ağzı kapalı şekilde yani kapağı kapalı şekilde mikrodalga içine koyun ve 10 saniye boyunca ısıtın. Baldaki şekerlenme veya kristalleşmenin ortadan kalktığını göreceksiniz. Fakat bu yöntem için kavanoz ve kapağın mikrodalgaya dayanıklı olduğundan emin olun. Aksi durumda kavanozda patlama veya kapakta erime meydana gelebilir.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.