Kahve makineleri ile yapımı pratik hale gelen kahve yapımı ile kahve tüketimini son yıllarda arttırdı. Türkiye'de yaşayan insanların %52'si günde 1-2 fincan Türk kahvesi içiyor. İkinci sırada hazır kahveler, üçüncü sırada da filtre kahve yer alıyor.
GÜNDE BİR FİNCAN KAHVE ŞEKER VE YAĞ YAKILMASINA YARDIMCI OLUYOR
Uzmanlara göre günde bir fincan kahve kahverengi yağları harekete geçiriyor. Kahverengi yağlar yiyeceklerdeki şeker ve yağın yakılmasına yardımcı oluyor ve vücudu ısıtıyor. Kahverengi yağlar, kilo almamıza sebep olan beyaz yağlardan farklıdır. Beyaz yağlar, vücudumuzun kullandığından daha fazla enerji aldığımızda oluşur.
TİP 2 DİYABETLERDEN KORUMAYA YARDIMCI
Uzmanlar, kahverengi yağ aktive edildiğinde vücudun kanda dolaşan miktarda şeker ve yağ miktarını kontrol etmede daha iyi bir iş çıkardığını söylüyorlar. Kan glukoz kontrolünün bu şekilde geliştirilmesi, insanları tip 2 diyabetlerden korumaya yardımcı olabilir. Ayrıca özellikle gün içerisinde tüketilen bir fincan kahve alzheimer riskini de azaltıyor.