Şekerli sucuk yemek için Sivas'a kadar gitmenize gerek kalmadı. Yapılışı malzemeleri ve enfes tadı ile sizler de bu harika besini evde kendiniz yapabilirsiniz.
ŞEKERLİ SUCUK TARİFİ
MALZEMELER:
-Yorgan ipi
-1 kilo ceviz
-1 su bardağı pudra şekeri
-1 su bardağı buğday nişastası
-3 litre su
-1,5 kilo pekmez
HAZIRLANIŞI:
-Önce cevizleri hazırlayarak başlayalım. Bir cevizi bıçak ile dörte bölelim. Sonra yorgan ipinden yaklaşık oalrak bir metre kadar kesip iğneye takalım.
-Ardından cevizler bitene dek, tek tek iplere dizelim. Şimdi sucuğu yapmaya başlayabilriz. Geniş bir tencerenin içerisine pekmez ve suyu alalım.
-Ardından bir kase kadar bu karışımdan ayırarak kenara bırakalım. Tencereyi ocağa koyup kısık ateşte kaynamasını bekleyelim.
-Bir kase ayırttığımız harcın içersine nişastayı koyup eritelim. Ağır ağır döküp tencereye ekleyelim.
-Şekeri de koyduktan sonra karıştırarak pişirelim. Muhallebi kıvamına gelince hazır demektir. Ocağı kapattıktan sonra tencereyi bir yere alalım.
-Ardından hazırladığımız cevizleri içine bastırıp çekelim sonra da asalım.
-Bitene dek hepsini aynı böyle yapalım. Sucukları astığımız yere bir tepsi veya poşet serelim.
-Sucuklar yaklaşık 5-6 günde kuruyor, kuruduktan sonra yenecek kıvama gelmiş demektir.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.