Şehriye çorbası tarifi : en güzel ve lezzetli şehriye çorbası nasıl yapılır? Şehriye çorbası malzemeleri ve pratik tarifi

Az malzemeli, yapımı kolay ve bilindik lezzete sahip olan Şehriye çorbası, çorba denildiğinde ilk akla gelenler arasında yer alır. Akşam yemeklerinin kurtarıcısı olarak bilinen şehriye çorbası aynı zamanda misafir de ağırlayacak cinstendir. Peki, en güzel ve en lezzetli şehriye çorbası nasıl yapılır? İşte şehriye çorbası malzemeleri ve pratik tarifi

28.04.2022-13:36 - (Son Güncelleme: 28.04.2022-13:36) Şehriye çorbası tarifi : en güzel ve lezzetli şehriye çorbası nasıl yapılır? Şehriye çorbası malzemeleri ve pratik tarifi

Akşama ne yapsam diye düşünenlerin, hasta yatanların tek aklına gelen, misafirlerin tadına doyamadığı klasik bir lezzet olan şehriye çorbası, az malzemeli de olsa tadına doyulmaz bir lezzettir. Her yemeğin olduğu gibi şehriye çorbasının da püf noktaları vardır. İşte lezzetli mi lezzetli şehriye çorbasının malzemeleri ve püf noktalarının da yer aldığı pratik tarifi..

Şehriye çorbası tarifi

Şehriye çorbası için gerekli malzemeler:

-1 adet soğan

-1 diş sarımsak

-1 yemek kaşığı tereyağı

-1 yemek kaşığı zeytinyağı

-1 tatlı kaşığı domates salçası

-1 su bardağı domates konservesi (püre veya rende şeklinde)

-1 litre sıcak su

-1 çay bardağı tel şehriye

-1 çay kaşığı tuz

-1/2 çay kaşığı karabiber

-1 tatlı kaşığı kuru nane

Şehriye çorbası yapılışı:

İlk önce küp küp doğradığınız soğanları ve ince ince doğradığınız sarımsağı tencereye koyduğunuz tereyağı ve zeytinyağında soteleyin. Soğanlar pembeleştikten sonra içine salça ve domates konservesini ekleyin ve karışımı kısık ateşte sotelemeye devam edin.

Daha sonra tencereye sıcak su ekleyin ve ardından tel şehriyeyi koyun. Tencerenin kapağı kapalı halde yaklaşık olarak 10-15 dakika pişirin. Tel şehriyelerin güzelce piştiğinden emin olduktan sonra tuz ve karabiberini ekleyin. Servise alacağını çorbanızın üzerine kuru nane ekleyin ve servis edin.

"Şehriye çorbasının püf noktası"

Çorbanıza kullanacağını taze domates ve et ya da tavuk suyu ayrı bir lezzet katacaktır. Mevsiminde çıkan taze domatesi rendeledikten sonra kabuksuz olarak kullanmanızı öneririz.

İsterseniz çorbanıza kuru nane ve karabiberi eklemeden 1 yemek kaşığı tereyağını hafifçe yaktıktan sonra içine karıştırabilirsiniz. Çorbanızın içine ayrıca haşlanmış bakliyat, didiklenmiş tavuk, ya da minik küp şeklinde doğradığınız kök sebzelerden de koyabilirsiniz.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal